Corvette pace car Indy 500

Chevrolet Corvette Convertible
Chevrolet zal opnieuw een pace car leveren voor de Indianapolis 500, die op 30 mei voor de 88ste keer van start zal gaan.
Chevrolet zal opnieuw een pace car leveren voor de Indianapolis 500, die op 30 mei voor de 88ste keer van start zal gaan. Dit jaar is het de Corvette Convertible die de honneurs zal waarnemen.

Voor Chevrolet is het de vijftiende keer in de geschiedenis van de Indy 500 dat één van zijn modellen als pace car zal worden ingezet en dat is meer dan van enig ander merk. Bovendien is dit de derde achtereenvolgende maal dat een Chevy de pack zal voorgaan naar de startvlag.
Vorig jaar was 't de fraaie SSR pickup truck en in 2002 had de 50ste verjaardagseditie van de Corvette de eer. Eerder waren er naast diverse Corvettes, de Monte Carlo, Beretta en uiteraarde de Camaro Z28. In 1955 was de Bel Air de pace car, terwijl de Fleetmaster in 1948 de eerste Chevrolet was die op de Indianapolis Motor Speedway een rol had als pace car.
Chevrolet had al eerder zijn sporen nagelaten tijdens Indy 500-races: Chevy's medeoprichter en naamgever Louis Chevrolet was een getalenteerd coureur, die vier maal aan de Indy 500 heeft deelgenomen. Verder hebben Chevy Indy V8-motoren zeven maal een overwinning in de 500-race binnengehaald.
De Corvette die als pace car zal dienst doen is identiek aan de convertibles die nu bij de dealers in de showroom staan.

Gerelateerde forumtopics