AutoWeek.nl heeft je steun nodig
We zien dat je een adblocker gebruikt. Dat vinden we jammer, want alleen dankzij advertenties kunnen we autoweek.nl gratis toegankelijk houden. We willen je vragen voor autoweek.nl een uitzondering te maken. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het
Connaught Type D komt eind 2006
Toyota heeft de naam om pionier te zijn op het gebied van hybride-techniek. Toch doet men ook bij het kleine Engelse Connaught zijn uiterste best: er wordt druk gewerkt aan een sportauto met een hybride V10-motor.
Toyota en Honda hebben de naam om pionier te zijn op het gebied van hybride-techniek. Toch doet men ook bij het kleine Engelse Connaught zijn uiterste best: er wordt druk gewerkt aan een sportauto met een hybride V10-motor.
Connaught is een merk uit het verleden dat door Tom Bishop en Tony Martindale nieuw leven wordt ingeblazen. Er worden nog geen auto's geproduceerd. Alle energie wordt gestoken in de ontwikkeling van de ultra lichtgewicht Type-D, een sportcoupé die volgens zijn maker zal zijn voorzien van een revolutionair ontwerp en bijzondere techniek.
De Type-D zal een V10-motor onder de kap hebben die zowel door benzine als elektriciteit wordt aangedreven. Inmiddels heeft het Britse Energy Saving Trust het project beloond met een half miljoen pond subsidie; Bishop en Martindale hebben al 17 patenten aangevraagd op hun technieken.
De productie van de Connaught Type-D staat gepland voor het einde van 2006; de auto voldoet dan echter aan de emissie-eisen voor 2010. Inmiddels is gebleken dat de auto 15 procent minder uitstoot dan een vergelijkbare benzinemotor. De Type-D is voorzien van een aan de voorzijde in de lengte geplaatste motor en achterwielaandrijving. Als de techniek geheel klaar is, kan de Connaught in 7 seconden van 0 naar 100 sprinten en de topsnelheid ligt rond de 225 km/u.
Connaught laat voor het eerst iets zien van zijn nieuwe technologieën op de Climate Change Conference in het Schotse Perthshire; ze staan daar op uitnodiging van het Energy Saving Trust. Connaught hoopt er investeerders tegen het lijf te lopen die het gemakkelijk maken om de productie op te starten.
Plaats een reactie