‘Compactere BMW i2 in samenwerking met Mercedes’

Niet voor 2024

BMW i4 iNext iX3

De komende tijd kunnen we steeds meer elektrische auto’s van onze oosterburen verwachten. Denk aan de EQ-lijn bij Mercedes-Benz en de iX3, iNext en i4 bij BMW. Echte compacte modellen zitten hier echter nog niet bij. De i2 zou daar verandering in moeten brengen!

Klaus Fröhlich, hoofdingenieur van BMW, bevestigt aan het Duitse Manager Magazine dat er een compactere EV onder de i3 komt. Hij noemt daarbij zelfs een mogelijke samenwerking met Mercedes-Benz. Dat zou kunnen betekenen dat de twee Duitse grootmachten de handen ineenslaan om bijvoorbeeld een gezamenlijk platform te produceren waarop compactere elektrische auto’s komen te staan. Frölich hint op een prijs van onder de € 30.000.

We moeten wel geduld hebben voor een dergelijke auto, want verwacht deze niet voor 2024. Tot die tijd zullen we het moeten doen met auto’s als de elektrische Mini of een opgewaardeerde i3. BMW’s eerstvolgende EV belooft de iX3 te worden. De productie van de compacte SUV, die zo’n 400 kilometer ver moet komen op één acculading, start volgend jaar op.

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.