BMW toont i4

Actieradius: meer dan 600 kilometer

BMW i4 iNext iX3
BMW i4 iNext iX3BMW i4 iNext iX3BMW i4 iNext iX3BMW i4 iNext iX3BMW i4 iNext iX3

De spionagebeelden van BMW vliegen ons vandaag om de oren. Waar we eerder de iX3 en M3 van onze eigen spionagefotograaf opgestuurd kregen, publiceert BMW nu zelf beelden van ingepakte prototypes. Daar valt één speler in het bijzonder op: de nieuwe i4! BMW stuurt spannender nieuws mee, want er is (eindelijk) meer bekend over de actieradius van de komende elektrische BMW's! 

Het is dus niet verwonderlijk dat onze spionageboer een ingepakte iX3 in de sneeuw spotte, want nu komt BMW ook zelf met beelden van die auto glijdend door de sneeuw in het ijskoude Zweedse Arjeplog. Dat doet de volledig elektrische versie van de X3 in het gezelschap van twee gestekkerde broers: de iNext en de i4! De iNext kregen we in precies hetzelfde jasje al eerder van BMW voorgeschoteld. Groter nieuws heeft BMW in petto met de beelden van de i4! Zoals de naam al doet vermoeden en de beelden ook laten zien, kunnen we dit model als elektrisch broertje van de 4-serie Gran Coupé verwachten. De i4 kunnen we in het hoekje van de Audi E-tron GT plaatsen.  

BMW laat voor het eerst meer weten over de nieuwe elektrische vierdeurs coupé die een actieradius krijgt van meer dan 600 elektrische kilometers. Een sprint vanuit stilstand naar de 100 km/h neemt minder dan 4 seconden in beslag en de topsnelheid ligt hoger dan 200 km/h. De productieband in München moet vanaf 2021 rollen. Datzelfde jaar ziet ook de productieversie van de iNext het levenslicht. We hoeven minder lang op de iX3 te wachten. De productie van de compacte SUV die zo’n 400 kilometer ver moet komen, start volgend jaar op. De iX3 heeft een oplaadcapaciteit van 150 kW. Zijn geboorteplaats wordt het Chinese Shenyang.

Lezersreacties (83) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.