'Citroëns grote SUV niet voor Europa'

Citroën DS Wild Rubis
Dat is even slikken voor de liefhebbers van de robijnrode DS Wild Rubis: de auto gaat wel in productie, maar komt waarschijnlijk niet naar Europa.

Goed en slecht nieuws dus, en we beginnen met het eerste: de productieversie van de Wild Rubis Concept die in April debuteerde in Shanghai zit zoals voorspeld dus echt in de pijplijn. Citroëns CEO Frederic Banzet vertelt op de IAA in Frankfurt echter dat de auto niet op de planning staat voor Europa, maar alleen in China en de omringende landen op de markt zal worden gebracht.

Zoals te doen gebruikelijk met auto's die voor dat land bestemd zijn zal de grote Citroën ook van de band lopen in een Chinese fabriek. Die fabriek is onderdeel van een samenwerking tussen PSA (Peugeot-Citroën) en het Chinese Changan Automobile Group. De Wild Rubis zal niet de eerste auto zijn die daar gemaakt wordt: de productie van de DS5 begint er binnenkort, gevolgd door een compacte sedan. Daarna is het pas de beurt aan de cross-over. Banzet vertelt niet hoeveel het productiemodel zal afwijken van de plug-inhybride concept-car, maar geeft wel aan dat de topper van de DS-lijn iets minder extreem zal zijn dan het rode exemplaar.

De introductie en bouw van de Wild Rubis is onderdeel van Citroëns voornemen om in 2015 de helft van de verkochte auto's buiten Europa af te zetten. Nu is dat nog 40 procent, een vijf jaar geleden zelfs nog maar 20.

PRIVATE LEASE Citroën

DirectLease
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 509
 
Citroën
Citroen C3 Aircross PureTech 110 Feel (5D/6H)
€ 542
 
Citroën
Citroen C5 Aircross Hybrid 180 Feel (5D/8A)
€ 725
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 876
 

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.