Citroën verlaat definitief Stadionplein

Citroën Amsterdam Stadionplein
Citroën keert het iconische pand aan het Stadionplein in Amsterdam definitief de rug toe. Eind 2014 trekt de dealer samen met de collega's van de vestiging in Zuidoost in een nieuw onderkomen langs de A10.

Zowel de dealer aan het Stadionplein als de vestiging in Amsterdam Zuidoost zijn onderdeel van de Nederlandse Citroën-importeur. De twee vestigingen – op papier al één bedrijf – worden samengevoegd in het voormalige dealerpand van BMW langs de ringweg A10. In het nieuwe onderkomen krijgt de DS-lijn een aparte showroom, de 'gewone' Citroëns en de bedrijfswagens van het Franse merk krijgen ook een eigen hoek.

"De verhuizing is deels uit kosten- en efficiency-oogpunt. Maar omdat de wijk rond het pand op het Stadionplein steeds meer in ontwikkeling is, wordt het voor ons steeds lastiger om daar een klantvriendelijke showroom te behouden. Vooral het parkeren is er een probleem", aldus de woordvoerster van de Nederlandse importeur. Het streven is om het nieuwe onderkomen in november te betrekken.

Door de op handen zijnde veranderingen gaat het legendarische pand bij het Olympisch Stadion, dat de importeur in 2012 al verliet, in de verkoop. Het werd ontworpen door dezelfde architect als eerdergenoemd stadion (Jan Wils) en in 1931 opgeleverd, kort na de Olympische Spelen. Het linkergedeelte van het pand stond al te koop, het deel waar de showroom zit, komt er nu bij.

PRIVATE LEASE Citroën

Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 393
 
DirectLease
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 509
 
Citroën
Citroen C3 Aircross PureTech 110 Live (5D/6H)
€ 514
 
Citroën
Citroen C5 Aircross PureTech 130 Live (5D/6H)
€ 700
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 820
 

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.