Citroën toont designschetsen C5 Aircross

Voorproef op C-segment cross-over

Citroën C5 Aircross schets
Citroën heeft een nieuwe cross-over in het vat zitten. De buitenwereld mag alvast aan een tweetal designschetsen van de hoogpotige snuffelen.

Twee jaar geleden liet Citroën tijdens de Shanghai Auto Show de Aircross Concept zien, een ongeveer 4,6 meter lange concept-car die vooral met zijn breedte van 2,1 meter indruk wist te maken. Inmiddels zijn we twee jaar verder en presenteert Citroën op dezelfde Chinese autobeurs de definitieve productieversie.

Niemand minder dan Citroën-CEO Linda Jackson plaatste twee designschetsen van de productieversie op Twitter. De auto, die C5 Aircross gaat heten, moet overigens niet gezien worden als directe opvolger van de C5. Jackson noemt de SUV in een begeleidend schrijven "[...] nieuwe C-segment cross-over". Eerder liet Citroën al doorschemeren dat de plek van de huidige C5 op termijn mogelijk ingevuld zou worden door een auto met "[...] een ander karakter", een auto die volgens de C4 Cactus-filosofie zou zijn ontworpen. Onderhuids verwachten we hetzelfde platform tegen te komen als bij de Peugeot 3008.

We verwachten dat de nieuwe cross-over, die als grotere broer van de C4 Cactus gaat fungeren, ook naar Europa komt. De productieversie lijkt zeer trouw te blijven aan het twee jaar geleden getoonde studiemodel. Wel doet de wijze waarop de koplampunits rond de hoeken van de auto omhoog wijzen, sterk denken aan de manier waarop Citroën zijn Chinese modellen vormgeeft, denk aan de recent getoonde gefacelifte C5. De Shanghai Auto Show vindt in de laatste week van april plaats in China.

PRIVATE LEASE Citroën

Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 389
 
DirectLease
Citroen C4 PureTech 100 Feel (5D/6H)
€ 459
 
Citroën
Citroen C5 Aircross PureTech 130 Live (5D/6H)
€ 694
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 861
 

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.