Citroën komt volgend jaar met twee concept-cars

Studiemodellen naar Genève en Sjanghai

Citroën concept-cars
Citroën viert volgend jaar zijn honderdste verjaardag en viert dat met twee nieuwe studiemodellen. Ondanks dat we er nog maanden op moeten wachten, laat het merk nu al een stel teaserplaten zien.

Het in 1919 door André-Gustave Citroën opgerichte Citroën blaast volgend jaar zijn honderdste kaarsje uit en tijdens de Autosalon van Parijs laat het merk weten dat dat heuglijke feit niet ongemerkt voorbij zal gaan. Citroën kondigt nu al de komst van twee studiemodellen aan die we volgend jaar pas te zien krijgen.

De eerste concept-car wordt in maart tijdens de Autosalon van Genève gepresenteerd. Het tweede studiemodel verschijnt een maand later op de beursvloer van de Sjanghai Motor Show. De eerste showauto, waarvan Citroën alvast een treklus toont, moet laten zien hoe het merk toekomstige stadsmobiliteit voor zich ziet. Studiemodel twee blikt vooruit op een model dat, naar eigen zeggen, ultra-comfortabel moet zijn. Een nieuwe C5 zit in het vat, die laatste concept-car zou dus best betrekking op die auto kunnen hebben.

PRIVATE LEASE Citroën

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.