Citroën herziet leveringsgamma C1

Nieuw modeljaar, nieuwe uitrusting

Citroën C1
Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1Citroën C1

De Citroën C1 gaat een nieuw modeljaar in. Verwacht echter geen schokkende wijzigingen. De kleinste Citroën van het moment wordt puur op uitrustingsniveau aangepakt.

Geen nieuwe bumpers, gewijzigde koplampen of aangescherpte achterlichten voor de Citroën C1 van het nieuwe modeljaar. Wél profiteert de compacte Fransman van een uitgebreidere standaarduitrusting.

Basisuitvoering Live is vanaf heden optioneel verkrijgbaar met een uitgebreid audiosysteem, een stuk hardware dat onder meer DAB+, Bluetooth, vier luidsprekers, usb- en aux-aansluitingen én stuurwielbediening naar de C1 brengt. De vanafprijs van de C1, die altijd is uitgerust met de VTi 72 pk driecilinder benzinemotor, ligt op € 11.990. Hoger op de uitvoeringsladder staat net als momenteel het geval is de Feel. Deze minstens € 14.350 kostende variant is vanaf nu standaard voorzien van airco. Ook behoren een DAB+-radio en - jawel - Comet-wieldoppen tot de standaarduitrusting. Topuitvoering Shine, die minimaal € 15.400 moet opbrengen, had al een infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen en Apple CarPlay-, Android Auto- en Mirrorlink-ondersteuning, maar heeft nu tevens DAB+.

Net als voorheen is de Citroën C1 leverbaar als vijfdeurs, al levert Citroën als een van de weinige fabrikanten ook nog een driedeursversie van zijn kleinste hatchback. Die driedeurs is echter alleen als Live te bestellen. Ook bestaat er een variant met een elektrisch bedienbaar canvas dakje. Deze C1 Airscape geheten variant is er vanaf heden niet meer als Feel, maar wordt voortaan als Shine geleverd.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.