Citroën Divine DS Concept in vol ornaat

Citroën DS Divine Concept
Citroën DS Divine ConceptCitroën DS Divine ConceptCitroën DS Divine ConceptCitroën DS Divine ConceptCitroën DS Divine ConceptCitroën DS Divine ConceptCitroën DS Divine ConceptCitroën DS Divine ConceptCitroën DS Divine Concept
De Divine Concept hadden we al eerder gezien, maar de toekomstvisie van Citroëns DS-label is nu vanuit alle hoeken te zien in Parijs!

De DS-ontwerpers hebben weer een hoop tijd gestoken in het ontwerp van het nieuwste studiemodel uit Frankrijk. De Divine DS blikt vooruit op wat we in de toekomst van het DS-label - dat binnenkort als eigen merk in de markt wordt gezet - kunnen verwachten.

Het 4,21 meter lange en bijna 2 meter brede studiemodel staat op 20-inch lichtmetaal en heeft een 1,6-liter turboblok onder de kap dat goed is voor 270 pk en 330 Nm. Per gereden kilometer wordt 145 gram CO2 de atmosfeer in geblazen. Niet wereldschokkend, maar de Divine Concept moet dan ook vooral aandacht trekken met z'n in- en exterieur.

We zien een extravagant vormgegeven Fransman die het 'Hypertypage'-sausje over zich heen gestort heeft gekregen. Dat wil zeggen dat de kleurstelling van het interieur in slechts 15 minuten compleet is aan te passen. Momenteel zijn er drie - jawel - 'dresscodes'. Mâle is sober van uitstraling en heeft koolstofvezel details. Parisienne Chic moet weelderige luxe uitstralen, compleet met satijn en kristallen en Fatale Punk gaat voor brutaal, al zijn ook hier Swarovski-kristallen toegepast.

PRIVATE LEASE Citroën

Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 393
 
DirectLease
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 509
 
Citroën
Citroen C3 Aircross PureTech 110 Live (5D/6H)
€ 514
 
Citroën
Citroen C5 Aircross PureTech 130 Live (5D/6H)
€ 700
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 820
 

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.