Chrysler 200 duikt opnieuw op

Chrysler 200 gelekt
De huidige Chrysler 200 kennen we hier als Lancia Flavia. De 200 wordt in een nieuwe vorm gegoten, die nieuweling zien we voor de tweede maal vóór z'n officiële onthulling voorbij komen.

Het Amerikaanse Jalopnik heeft de hand weten te leggen op de nieuwe generatie 200. We hebben hem al eerder door het donker zien rijden, maar nu kunnen we een kleine reeks gelekte fabrieksfoto's bekijken.

De nieuwe 200 komt op het Compact Wide platform te staan van Chrysler-Fiat. Onder de kap komt een 2,4-liter Tigershark viercilinder benzinemotor te liggen die er 184 pk en 234 Nm aan koppel uit perst. Wie meer vermogen wenst, kan naar verluidt kiezen voor een 3,6-liter Pentastar V6 met om en nabij de 295 pk. Standaard krijgt de 200 de beschikking over een negentraps automatische transmissie, een unicum in dit segment.

Volgende week zal Chrysler de hagelnieuwe 200 op de North American International Auto Show in Detroit aan het publiek voorstellen. In de Verenigde Staten komt de 200 voor omgerekend nét geen 16.000 euro in de showroom te staan.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.