Nieuwe Chrysler 200 spoedt zich door de nacht

Nieuwe Chrysler 200 spoedt zich door de nacht
Nieuwe Chrysler 200 spoedt zich door de nachtNieuwe Chrysler 200 spoedt zich door de nachtNieuwe Chrysler 200 spoedt zich door de nachtNieuwe Chrysler 200 spoedt zich door de nachtNieuwe Chrysler 200 spoedt zich door de nachtNieuwe Chrysler 200 spoedt zich door de nachtNieuwe Chrysler 200 spoedt zich door de nachtNieuwe Chrysler 200 spoedt zich door de nachtNieuwe Chrysler 200 spoedt zich door de nachtNieuwe Chrysler 200 spoedt zich door de nachtNieuwe Chrysler 200 spoedt zich door de nachtNieuwe Chrysler 200 spoedt zich door de nacht
In Europa moeten we het merk alweer een tijdje missen, maar in de Verenigde Staten is Chrysler bijna toe aan de volgende generatie van de 200. De auto is al ongecamoufleerd gespot.

De huidige 200 volgde in 2010 de Sebring op. Bij ons luidde de auto het verdwijnen van Chrysler in, maar er is toch een kleine kans dat je er eentje tegenkomt in Nederland: de Lancia Flavia is in feite niets anders dan een Chrysler 200 Convertible. Of datzelfde lot ook het nieuwe model beschoren is, moeten we nog even afwachten, maar uit deze beelden wordt wel duidelijk dat de auto bijna af is.

De 200 lijkt zowel vanbinnen als vanbuiten erg op de Dodge Dart, de op de Alfa Giulietta gebaseerde sedan die de Amerikanen op de thuismarkt voeren. De raampartij eindigt in dezelfde 'punt' als bij die auto, de verhoudingen komen grotendeels overeen en ook de layout van het dashboard is vergelijkbaar. Natuurlijk zijn er ook verschillen: de 200 is een stuk groter, en zowel de voor- als de achterzijde volgen hun eigen weg, waarin ronde, vloeiende lijnen de hoofdrol hebben.

Volgens Car and Driver wordt een 2.4-viercilinder met 184 pk de basismotor voor de Chrysler 200. Wie meer snelheid verlangt in zijn Amerikaanse D-segmenter kan terecht bij de 271 pk sterke Pentastar-V6. De auto wordt in januari in Detroit onthuld.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.