Chevrolet Niva toch levensvatbaar

Toch nog hoop voor Chevrolet Niva

Chevrolet Niva toch levensvatbaar
In maart leek het einde nabij voor de nog niet eens op de markt verschenen Chevrolet Niva. Nu lijkt er toch een toekomst voor de cross-over te bestaan.

Het Russische Avtovaz heeft samen met General Motors een joint venture in Rusland. Eén van de modellen die het samenwerkingsverband produceerde, was de Chevrolet Niva, niet te verwarren met de gelijknamige terreinbeul van Lada. In 2014 konden we kennismaken met de tweede generatie van de GM-Avtovaz Niva, al werd eerder dit jaar bekend dat de avonturier wegens een ingezakte Russische markt - en daardoor kopschuwe aandeelhouders - nooit op de markt zou komen.

Goed nieuws voor de Russen, want de gouverneur van de regio Samara, waar zowel GM-Avtovaz als Lada zelf is gevestigd, heeft gesproken met Jeffrey Glover, CEO van de joint venture. De twee zouden er inmiddels van zijn overtuigd dat er binnenkort gestart kan worden 'met de productie van een moderne auto'. Het duo zegt in staat te zijn om de betrokken aandeelhouders over de streep te trekken, waarna de Niva tóch in productie kan gaan. Bovendien zou de productie van de nieuwe Niva zo'n 5.000 nieuwe banen scheppen. De regio Samara zegt bereid te zijn het project te steunen.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.