Audi ziet langzamer herstel dan gehoopt

Nog geen 'scherpe V-vorm'

Audi A4 Avant 40 TFSI S-Tronic

Audi maakt een voorzichtige balans op na de zware maanden die achter ons liggen. CEO Markus Duesmann ziet inmiddels een langzaam herstel, maar wel langzamer dan gehoopt.

De coronacrisis heeft er bij Audi tot op heden aardig ingehakt. Hoewel precieze cijfers nog op zich laten wachten, kan CEO Markus Duesmann alvast waarschuwen dat het merk een flinke klap te verduren krijgt. Tegenover Handelsblatt verklaart de topman dat het herstel lang gaat duren. Langer dan aanvankelijk verwacht. Audi komt volgens de Duitser naar verwachting pas in 2022 of 2023 weer op de verkoopcijfers van voor de crisis.

De belangrijkste tegenvaller is volgens Duesmann namelijk de gehoopte opleving van de verkopen. De CEO zegt dat die vooralsnog wat uitblijft: "Het trekt langzaam weer wat aan, maar het is niet de scherpe 'V' waarop je hoopt", aldus de eerder dit jaar bevestigde topman. "De coronacrisis zal naar verwachting een langer lopend effect blijven hebben." Audi staakte halverwege maart de productie en pakte die in mei weer op. Sindsdien is vooral de verkoop in China alweer flink hersteld, maar hier in Europa en in de VS gaat het minder hard.

PRIVATE LEASE Audi