'CEO Audi blijft aan tot 2022'

Stadler mag blijven ondanks kritiek

'CEO Audi blijft aan tot 2022'
Rupert Stadler, de CEO van Audi, mag volgens ingewijden aan het roer van het Duitse merk blijven staan. Het contract zou tot en met 2022 verlengd worden.

Reuters meldt dat op basis van informatie van ingewijden van Audi. Later vandaag zou de verlenging officieel bevestigd worden door Audi's raad van bestuur. Stadler (rechts op de foto) is de afgelopen tijd vaak bekritiseerd vanwege de betrokkenheid van Audi bij het dieselschandaal. Critici menen dat de topman niet aan het roer kan blijven, omdat onder zijn leiding - na het bekendworden van de illegale praktijken rond diverse dieselmotoren - in eerste instantie betrokkenheid van Audi werd ontkend.

Het huidige contract van Stadler loopt eind dit jaar af. De 54-jarige Duitser staat sinds 2010 aan het roer van het luxemerk van de Volkswagen Group. Daarvoor was hij drie jaar lang Audi's CFO (Chief Financial Officer). Stadler is in totaal al twintig jaar werkzaam voor de Volkswagen Group.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.