Caterham werkt aan nieuwe instapper

Caterham Seven
Caterham Supersport RCaterham Superlight R600Caterham Superlight R500Caterham 7Caterham Roadsport 125 MonacoCaterham assorti
Caterham heeft al decennialang één concept in diverse smaken op de menukaart staan. Daar komt er binnenkort weer eentje bij, want de Britten werken aan een nieuw instapmodel van de Seven.

Wie in het Verenigd Koninkrijk een showroom van Caterham binnenwandelt, zal zich verbazen over het aantal variaties dat de Britse sportautofabrikant op één thema weet te maken. De Classic, de Roadsport, Acadamy, Supersport en diverse versies van de Superlight: de lijst is ellenlang. Volgens Caterhams CEO Graham Macdonald wordt er nu hard gewerkt aan een nieuw back-to-basic instapmodel.

"We vieren dit jaar ons 40 jarig bestaan, en het voelt goed om het merk weer terug te brengen naar waar het allemaal mee begonnen is," aldus Macdonald. Naar verluidt zal de volgende sigaar van Caterham nog minimalistischer zijn dan z'n stalgenoten en zal-ie een vanafprijs van zo'n 17.000 pond (ruim 21.000 euro) krijgen. Welke motor voor de aandrijving gaat zorgen is nog niet bekend, wel meldt Caterham dat hij zal voldoen aan de Euro-6 normen. De nu nog naamloze basis-Caterham zal deze herfst worden gepresenteerd, voor het einde van het jaar moeten de eerste exemplaren worden geleverd.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.