Caterham werkt aan geheel nieuwe sportwagen

Caterham assorti
Het Britse merk Caterham is vooral bekend van het doorontwikkelen en bouwen van de Lotus Seven, maar men wil meer. Daarom staat er een geheel nieuw model op de planning.

Het gaat weliswaar wederom om een sportieve auto, maar dan wel één met een dak. Dat geeft de kersverse leider van Caterham, Graham McDonald, aan in een gesprek met het Britse What Car?. Ook staan meer comfort en luxe op het lijstje, in tegenstelling tot de nogal Spartaanse Seven. De vanafprijs moet op ongeveer 40.000 pond uitkomen (omgerekend zo'n 50.000 euro).

Onder de kap komen waarschijnlijk wel dezelfde viercilinders van Ford te liggen als de krachtbronnen die nu in de Sevens verkrijgbaar zijn, zij het mogelijk gekoppeld aan een supercharger. Ook overweegt Caterham het gebruik van een zescilinder. Het nieuwe model is vooral bedoeld voor de groeiende Aziatische markt, evenals die in de Verenigde Staten. De productie van de nieuwe auto zal dan ook mogelijk niet in Engeland, maar in het verre oosten plaatsvinden.

In het verleden bouwde Caterham trouwens ook al een traditioneler ogende sportwagen, de 21, op basis van de Seven. Het was echter geen succes, en na nog geen vijftig exemplaren werd de bouw al gestopt.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.