Carlos Ghosn opnieuw gearresteerd

Aanklacht: vertrouwen gebroken

Carlos Ghosn

Renault-Nissan-Mitsubishi-topman Carlos Ghosn is opnieuw gearresteerd, zo melden Japanse media. De aanklagers zijn van mening dat Ghosn het vertrouwen gebroken heeft. Ghosn kan opnieuw 10 dagen vast worden gezet.

Gisteren kwam het bericht naar buiten dat de rechtbank in Tokio het verzoek van aanklagers om het voorarrest van de in zwaar weer verkerende Carlos Ghosn, had afgewezen. Dat wekte de suggestie dat de CEO van Renault-Nissan-Mitsubishi op relatief korte termijn op borgtocht vrij zou kunnen komen, maar niets blijkt minder waar. Ghosn is opnieuw gearresteerd, ditmaal wegens het breken van vertrouwen, zo melden Japanse media. Dat betekent dat er voor Ghosn een nieuwe periode van voorarrest ingaat. De topman zit dus weer minimaal 10 dagen achter de tralies. Of de zogenoemde partner in crime Greg Kelly ook opnieuw is gearresteerd, is niet bekend. Wel weten we dat het verzoek van de aanklagers om het voorarrest van Kelly te verlengen, ook is afgewezen door de Japanse rechtbank.

Carlos Ghosn zit al sinds half november vast op verdenking van belastingfraude in zijn hoedanigheid van topman van Nissan. Daarnaast zou hij als privépersoon gebruik hebben gemaakt van bedrijfsmiddelen. De hele Ghosn-affaire zorgt, hoewel Ghosn nog niet is veroordeeld, al voor een enorme smet op zijn voorheen goede naam. Ghosn heeft Nissan er weer bovenop gekregen en heeft praktisch eigenhandig de alliantie Renault-Nissan gesmeed, waar nu ook Mitsubishi en merken als Datsun en Lada toe behoren.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.