Cadillac wil met Andretti de Formule 1 in

Amerikaans feestje

Cadillac Andretti

Het hoge woord is eruit: Cadillac wil inderdaad de Formule 1 in. Het haakt daarvoor aan bij Michael Andretti, waardoor een geheel nieuw Amerikaans Formule 1-team in de maak is.

Onlangs sijpelde al naar buiten dat Cadillac geïnteresseerd zou zijn in deelname in de Formule 1. Nu is de bevestiging er. Michael Andretti, de zoon van voormalig F1-wereldkampioen Mario Andretti, maakt bekend dat hij en Cadillac ervoor gaan. Samen willen ze een geheel nieuw Formule 1-team oprichten, waarbij Cadillac naar alle waarschijnlijkheid de motoren levert. De beoogde intrede zal hoogstwaarschijnlijk pas in 2026 zijn, want dan gaan de nieuwe motorreglementen in.

Andretti gaf vorig jaar al te kennen dat hij een nieuw Formule 1-team wilde oprichten. Daarbij zou hij echter aanvankelijk nog niet per se met open armen ontvangen zijn bij gesprekken met de FIA. Nu is dat wel het geval. FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem reageert verheugd op de aankondiging van Cadillac en Andretti. Hij zegt uit te kijken naar 'verdere gesprekken' over deelname van beide partijen.

De Formule 1 probeert al jaren om meer voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten. Een Andretti-Cadillac F1-team zou daar als volledig Amerikaanse combinatie goed bij passen. De Amerikaanse fanbase groeit al, onder meer dankzij de toevoeging van Miami en dit jaar ook Las Vegas aan de F1-kalender, maar ook door het eveneens onder Amerikaanse vlag opererende Haas F1. Bovendien heeft de Netflixserie 'Drive to survive' de liefde voor de Formule 1 in Amerika aangewakkerd.  Nu is het alleen nog wachten op de volgende Amerikaanse Formule 1-coureur. Colton Herta lijkt de gedoodverfde favoriet, ook bij Andretti. Dit seizoen maakt de jeugdige Amerikaan Logan Sargeant zijn F1-debuut bij achterhoedeteam Williams.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.