Cadillac toont stukje Lyriq

De eerste, maar zéker niet de laatste

Cadillac Lyric teaser

General Motors is met een elektro-offensief bezig. Niet alleen komt The General met een herboren én volledig elektrische Hummer, het bedrijf voegt ook een EV-toe aan het modellengamma van Cadillac. Van die elektrische nieuwkomer laat het merk nu een nieuwe teaserafbeelding zien.

Vorig jaar werd bekend dat Cadillac dé speerpunt van General Motors op het gebied van elektrificatie zou worden. Cadillac liet destijds al teaserafbeeldingen zien van een elektrische cross-over die als eerste EV van het merk de geschiedenisboeken in moet. Het bedrijf laat vandaag nog een teaser van die auto zien, maar lang hoeven we niet op het complete model te wachten.

Cadillac laat een afbeelding zien waarop het linker voorscherm van de Lyriq gedoopte elektrische SUV te zien is. Cadillac geeft z'n EV een opvallende zijwaarts schuivende laadklep. Verder valt uit de afbeelding weinig nieuws op te maken. Op 6 augustus doet Cadillac de Lyriq in zijn geheel uit de doeken. De elektrische SUV profiteert van GM's nieuwe generatie elektrische aandrijflijnen, maar zal zeker niet de enige EV van het merk blijven. Op termijn zegt Cadillac namelijk een "[...] compleet portfolio elektrische luxemodellen" te hebben. Alle elektrische modellen die General Motors de komende jaren uitrolt, krijgen een accupakket dat minimaal 50 kWh en maximaal 200 kWh groot is. Reken dus niet alleen op relatief compacte modellen die waarschijnlijk worden ondergebracht bij Chevrolet, maar ook op full-size elektrische SUV's en pick-ups.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.