Cadillac presenteert XT6

SUV-uitbreiding

Cadillac XT6
Cadillac XT6Cadillac XT6Cadillac XT6Cadillac XT6Cadillac XT6Cadillac XT6Cadillac XT6

Aan de vooravond van de North American International Auto Show heeft Cadillac de XT6 digitaal uit de doeken gedaan.

Tot op heden bestond Cadillac's SUV-aanbod alleen uit de XT4, XT5 en de Escalade. Nu breidt het merk het hoogpotige hoofdstuk in zijn leveringsgamma uit met de XT6. Daarmee heeft de fabrikant nu een tweede SUV met drie zitrijen in het gamma.

De XT6, zijn naam geeft het al aan, komt een stapje boven SRX-opvolger XT5 op de menukaart te staan. De vormgeving van de SUV is vrij opmerkelijk, daar Cadillac de XT6 een front geeft waarin we kenmerken van de Escala-concept terugzien. De wijze waarop de koplampen zijn vormgegeven, wijkt af van de manier waarop die van de XT4 en XT5 zijn getekend. De standaardversie staat op 20-inch lichtmetaal. Wie de met zwarte details afgewerkte en standaard vierwielaangedreven Sport bestelt, krijgt een XT6 die op 21-inch lichtmetaal staat. De XT6, die wat formaat betreft vergelijkbaar moet zijn met een Audi Q7, heeft 356 liter ruimte voor bagage. Wie zowel de tweede als de derde zitrij platgooit, heeft bijna 2.230 liter tot zijn beschikking.

Op de motorenlijst staat een 315 pk en 375 Nm sterke 3,6-liter V6, een machine die zijn vermogen via een negentrapsautomaat naar de voorwielen stuurt. Hoe rap de in de basis ruim 2.125 kilo wegende SUV daarmee is, houdt Cadillac nog even onder de pet.

 

 

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.