'Cadillac heeft oudste koperspubliek'

Mazda trekt relatief jong publiek

Cadillac Escalade
Buick LaCrosse AvenirLexus ESMazda 6 2018Hyundai Elantra 2018Chrysler PacificaChrysler Pacifica
De gemiddelde leeftijd van een Cadillac-klant in de Verenigde Staten is 47,1 jaar en daarmee heeft het merk het oudste koperspubliek. Buick en Lexus maken met respectievelijk 45,6 en 44,8 jaar de top drie compleet.

Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse verkoopsite CarMax. Op basis van de transacties op de website blijkt verder dat naast Mazda ook Volkswagen en Hyundai een jong publiek trekken. De gemiddelde Mazda-koper op CarMax is 36,8 jaar oud, die van Volkswagen en Hyundai respectievelijk 37,4 en 37,8 jaar oud. Verder blijkt dat de jonge koper veelal voor een sedan of coupé gaat. Ook sportieve modellen vallen in de smaak. Het oudere publiek komt doorgaans uit bij pick-up trucks, MPV's en andere ruimteauto's.

Ook kan de site ons precies vertellen wanneer de koper voor het eerst voor een dergelijke auto gaat. Slechts 1,2 procent van de groep tot 20 jaar oud koopt een MPV. Van de kopers met een leeftijd van ongeveer 35 jaar gaat daarentegen ruim 20 procent voor een zogeheten minivan, vermoedelijk door de komst van kinderen. Daarnaast wordt het fenomeen midlifecrisis min of meer bevestigd. Ruim 16 procent van de groep tot 20 jaar gaat voor een sportauto. Bij de groep van zo'n 35 jaar oud is dat percentage gehalveerd, waarna het weer toeneemt om voor 45-jarigen uit te komen op een kleine 12 procent.

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.