Cadillac CT6 zet in op gewichtsreductie

Cadillac CT6 teaservideo
Cadillac zet alles op alles om z'n nieuwe vlaggenschip CT6 te laten slagen. Dat begint met een basisstructuur met veel aluminium.

Cadillac belooft dat 64 procent van de basisstructuur van de CT6 bestaat uit aluminium. De gehele body wordt bijvoorbeeld gemaakt van dat materiaal. Ook een fors percentage staal van hoge kwaliteit zorgt voor gewichtsreductie. In totaal is de auto in de basis zo'n 90 kg lichter dan de huidige Cadillacs van dit formaat.

In totaal gebruikt Cadillac dertien materialen voor de basisstructuur van de CT6. Een slimme bouwwijze zorgt ook voor gewichtsbesparing. Zo heeft de bodem een geruisarm ontwerp gekregen, waardoor er weer minder geluidsisolatie hoeft te worden toegepast.

Waarschijnlijk krijgt de CT6 bij de introductie alleen een V6-turbomotor onder de kap. Later volgen ook een V8 en een hybride-aandrijflijn, meldt Car&Driver.

De Cadillac CT6 debuteert op de New York International Auto Show (NYIAS), die op 1 april z'n persdag heeft. Eind dit jaar komt de auto bij de Amerikaanse dealers te staan, de Europese versie verwachten we in 2016.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.