'Bugatti Veyron is 's werelds snelste open auto'

'Bugatti Veyron is 's werelds snelste open auto'
'Bugatti Veyron is 's werelds snelste open auto''Bugatti Veyron is 's werelds snelste open auto''Bugatti Veyron is 's werelds snelste open auto''Bugatti Veyron is 's werelds snelste open auto''Bugatti Veyron is 's werelds snelste open auto'
Vandaag werd bekend dat de Bugatti Veyron misschien uit het Guinness Book of World Records wordt geschrapt. Bugatti interesseert het geen moer, en vestigt gewoon een nieuw record!

Onlangs kwam Bugatti door toedoen van het almachtige Hennessey in opspraak omdat de Veyron ten onrechte het record van de snelste productieauto ter wereld op z'n naam zou hebben staan. Hennessey legt beslag op de titel, maar Bugatti haalt er z'n schouders voor op.

Enkele dagen geleden plaatste de hypercarfabrikant namelijk een teaser op z'n Facebook-pagina, waarop de aankondiging gedaan werd van een bijzondere prestatie. Vandaag heeft Bugatti uit de doeken gedaan waar ze al die tijd op hebben zitten broeden. De Veyron Grand Sport Vitesse is in Ehra-Lessien over een testbaan gejaagd, waar hij een topsnelheid van 408,84 km/h heeft weten neer te halen. De snelheid is bevestigd door de TÜV, en werd gehaald met de Chinese coureur Anthony Liu achter het stuur. Op de Shanghai Auto Show, die tussen 21 en 29 april plaatsvindt, zal Bugatti z'n recordauto aan de wereld tonen.

De auto is motorisch identiek aan het exemplaar dat 'gewoon bij de dealer' te bestellen is, een van de voorwaarden het behalen van de eretitel. Onder de kap ligt dus dezelfde almachtige 1.200 pk sterke 8-liter W16-motor met 1.500 newtonmeters aan koppel die we al kennen. Bij z'n introductie werd een topsnelheid van 375 km/h opgegeven, maar blijkbaar kan de dakloze Veyron een stuk over de 400 km/h-grens worden gejaagd. De rappe Chinees noemt de auto "zelfs op deze snelheid ongelooflijk comfortabel en stabiel". Om de recordpoging te vieren zal Bugatti een zoveelste 'actiemodel' op de markt gaan brengen. Deze zogeheten World Record Car (WRC)-editie zal gelimiteerd worden tot acht exemplaren. Per stuk moeten ze 2 miljoen euro opbrengen.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.