Bugatti heeft geen haast met 'SuperVeyron'

Bugatti heeft geen haast met 'SuperVeyron'
Bugatti heeft geen haast met 'SuperVeyron'Bugatti heeft geen haast met 'SuperVeyron'Bugatti heeft geen haast met 'SuperVeyron'Bugatti heeft geen haast met 'SuperVeyron'Bugatti heeft geen haast met 'SuperVeyron'
Volgens de altijd betrouwbare geruchtenmolen werkt Bugatti aan een SuperVeyron die de huidige super-Bugatti op alle vlakken zou moeten overtreffen. Vandaag duiken er weer nieuwe speculaties op.

Vorig jaar berichtten we al over de mogelijke komst van een extreme Veyron die de beschikking zou krijgen over een tot 9,6-liter uitgeboorde W16 achterin. De auto, die in de media al SuperVeyron wordt genoemd, zou om en nabij de 1.600 pk moeten gaan krijgen. Met een gewichtsafname van zo'n 250 kilo, de Veyron is nou niet bepaald een lichtgewicht, zou de auto een snelheid van zo'n 465 km/h moeten gaan halen.

In oktober vorig jaar vlogen de eerste geruchten over het web. Tijden bleef het stil, maar nu is weer een nieuw vat speculaties opengeboord. Een bron binnen Bugatti heeft tegen AutoCar verkondigd dat Bugatti inderdaad werkt aan een monster-Veyron, die uiteindelijk voor zo'n 6 miljoen euro in de Bugatti-showroom zal komen te staan. Aanvankelijk zou het model, dat ook een gewijzigd uiterlijk zal krijgen, op de markt moeten komen om de vraag naar de reguliere Veyron aan te jagen. Maar volgens de mysterieuze insider zou Bugatti voorlopig nog geen trek hebben in het exotische monster. "We denken niet dat we de auto nodig hebben om de laatste exemplaren van de Veyron te verkopen, dat lukt zonder ook wel,' aldus de bron. Het is daarom niet ondenkbaar dat Bugatti de SuperVeyron als ultiem uitzwaaimodel zal introduceren.

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.