Bugatti aast op revanche

Bugatti teaser
Onlangs maakte het Amerikaanse Hennessey gehakt van het snelheidsrecord van de Bugatti Veyron, maar daar laat de hypercarfabrikant het natuurlijk niet bij zitten.

Vorige week sloeg Hennessey het snelheidsrecord van de Bugatti Veyron aan duigen. Met een topsnelheid van 427,6 km/h claimde de Amerikanen het snelheidsrecord voor een productieauto. Volgens het Guinness Book of Records is Bugatti de titel trouwens helemaal niet kwijt. De topsnelheid van de Veyron ligt hoger, maar volgens Hennessey is de snelheid van 431 km/h niet gehaald met een model zoals -ie aan klanten wordt afgeleverd. Hennessey claimt dat dat bij zijn Venom GT wel het geval is.

De waarheid ligt ongetwijfeld ergens in het midden, maar dat weerhoudt Bugatti er niet van om naar de wapens te grijpen. Op z'n Facebook-pagina plaatst de autofabrikant namelijk een teaser waarop we twee deuren van een hangar zien. Op zich geen wereldnieuws, maar de afbeelding wordt vergezeld door de tekst:

"The stage is set. It's almost time for us to share the latest example of exceptional Bugatti performance, simply keep a close eye on Facebook over the next few days."

Een dezer dagen kunnen we mogelijkerwijs dus een knap staaltje sprinten verwachten van Bugatti. De onthulling van een nieuw model lijkt namelijk wat onwaarschijnlijk. Hennessey en Bugatti wagen zich wel vaker aan een potje machtsvertoon. Naast het snelheidsrecord heeft Hennessey in januari al beslag gelegd op de snelste 0-300 km/h sprintrecordtijd. Het zou zomaar kunnen dat ook Bugatti op dit vlak z'n Frans-Duitse spierballen wil laten gelden.

https://www.autoweek.nl/nieuws/21970/hennessey-venom-gt-breekt-sprintrecord

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.