Braziliaanse Puma keert terug met GT 2.4 Luminari

Eerste model in kleine oplage

Puma GT 2.4 Luminari
Puma GT 2.4 LuminariPuma GT 2.4 LuminariPuma GT 2.4 LuminariPuma GT 2.4 LuminariPuma GT 2.4 LuminariPuma GT 2.4 LuminariPuma GT 2.4 Luminari
Puma was een Braziliaanse autofabrikant die in 1995 op de fles ging. Nu lijkt het merk definitief terug te keren met deze GT 2.4.

De Puma GT 2.4 is een compacte sportcoupé met een uitneembaar dak, wat de auto tot een targa maakt. De koets is ontworpen met verwijzingen naar het verleden en is vervaardigd uit met koolstofvezel versterkt glasvezel. Dat helpt het totaalgewicht te beperken tot zo'n 915 kilo. De auto is op 17-inch wielen geplaatst.

Een 180 pk en 245 Nm sterke 2,4-liter viercilinder stuurt z'n vermogen via een handgeschakelde zesbak naar de achterwielen. In een kleine oplage van 10 stuks komt de auto op de Braziliaanse markt beschikbaar. De auto gaat omgerekend zo'n 40.000 euro kosten.

De aanzet tot het merk Puma werd gegeven door een project van scheurneus Rino Malzoni in 1964. In opdracht van DKW-Vemag, het Braziliaanse bedrijf dat DKW's produceerde in het Zuid-Amerikaanse land, ontwikkelde hij een sportauto. In 1964 verscheen een eerste exemplaar op de weg. Twee jaar later, in 1966, werd de merknaam Puma in het leven geroepen. Toen DKW-Vemag in 1967 in handen kwam van Volkswagen, werd een nieuw model op basis van de Karmann-Ghia ontwikkeld, de 1600 GTE. Later kreeg dit model gezelschap van een cabriolet met de naam 1600 GTS. De daaropvolgende jaren werd onder andere de Volkswagen Brasilia als basis voor nieuwe modellen gebruikt. In de jaren tachtig gingen de rechten van merknaam Puma van hot naar her. In 1995 rolde de voorlopig laatste Puma, de AM4, van de band, al keerde het merk in 2006 terug in Zuid-Afrika. Daar werd in een zeer kleine oplage een sportcoupé gebouwd.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.