Bomvol luxe: DC-Design Ford Ecosport

DC-Design Ford Ecosport
DC-Design Ford EcosportDC-Design Ford EcosportDC-Design Ford EcosportDC-Design Ford EcosportDC-Design Ford EcosportDC-Design Ford Ecosport
De Ford Ecosport is natuurlijk een hele verstandige keuze voor wie op zoek is naar een compacte crossover, maar het ziet ernaar uit dat de jongens van DC-Design ook Bentley-kopers willen verleiden met de hoge B-segmenter.

Het indiase DC-Design is een tuner die het graag anders doet dan anderen. In plaats van verlagingssetjes en spoilerwerk houdt het bedrijf zich vooral bezig met lcd-schermen en zitmeubilair. Eerder werden onder meer een Nissan Evalia en een Dacia Duster van een Bentley-waardig interieur voorzien, en nu krijgt deze Ford Ecosport dezelfde behandeling.

Om te beginnen werd de achterbank zorgvuldig doormidden gezaagd, om zo plaats te maken voor een middenconsole van een soort die we normaal gespoken in de topklasse zien. De twee losse stoelen die daardoor ontstaan zijn elektrisch verstelbaar terwijl de voorovergeklapte passagiersstoel als voetenbank kan dienen.

Gigantische schermen staan garant voor voldoende entertainment voor de achterste inzittenden, terwijl het complete interieur is ondergedompeld in grote hoeveelheden cremekleurig leer voor de juiste 'touch and feel'. Het leer wordt afgewisseld met donkerkleurige houtpanelen, die we ook terugvinden op de vliegtuig-achtige console op het plafond.

De buitenzijde van de Ecosport krijgt een soortgelijke behandeling als de Dacia Duster die DC-Design eerder onder handen nam. Ook hier moesten de koplampen plaatsmaken voor een serie ledjes, krijgt de voorbumper een make-over voor een wat agressievere uitstraling en is vrijwel elk onderdeel voorzien van een zwarte laklaag. Wat het feestje moet kosten hebben de Indiërs nog niet bekendgemaakt, maar bij de Dacia kostte het pakket tussen de 5.000 en 7.750 euro.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.