BMW X6 M spant z'n spieren aan op de 'Ring

BMW X6 M Spyshots
De BMW X5 is een nieuwe generatie in geholpen, en dat betekent dat ook de X6 binnenkort opgevolgd gaat worden. De nieuweling zien we vandaag in de sterkste M-uitmonstering over de Nürburgring rijden.

Het is niet de eerste keer dat onze spionagefotograaf de Duitse kolos op het ruim 20 kilometer lange Duitse circuit vast heeft weten te leggen. We konden al zien dat de tweede generatie van die coupé-SUV een stukje eleganter wordt. De X6 M die nu volgas gaat, moet het dikke imago van de X6 weer in ere herstellen.

Forse wielen, vier uitlaatpijpen en rijkelijk van luchtgaten voorziene voor- en achterbumpers verraden de ware identiteit van deze nieuwe X6. Voorin het huidige exemplaar ligt, net als in de vorige X5 M, een 555 pk sterke 4,4 liter V8. Wij gaan er derhalve dan ook vanuit dat de nieuwe X6 M een doorontwikkelde versie van dat blok in z'n neus gelepeld krijgt die ongetwijfeld net even sterker en efficiënter is dan het huidige.

De nieuwe X5 slankte vergeleken met z'n voorganger zo'n 90 kilo af. De tweede generatie van de X6 zal een vergelijkbaar dieet krijgen, wat ongetwijfeld positieve gevolgen heeft voor z'n prestaties, en die waren al niet mis. De momenteel nog leverbare X6 M sprint ondanks z'n leeggewicht van 2.280 kilo namelijk al in 4,7 seconden naar de 100 km/h, doorstampen doet-ie tot de 250 km/h op de klok staat.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.