BMW schrapt handbakken voor X1- en X2 xDrive18d

Minder keuze

BMW X1 xDrive25e

BMW voert meer aanpassingen door op zijn modellen. Ditmaal hebben de noviteiten betrekking op de X1 en X2, maar in plaats van dat die twee cross-overs er iets bij krijgen, wordt de bestellijst iets ingekort.

BMW biedt zowel de X1 als X2 met 150 pk en 350 Nm sterke xDrive18d-aandrijflijn momenteel zowel met handgeschakelde zesbak als met automaat aan. De handgeschakelde optie verdwijnt binnenkort en dat betekent dat zowel de X1 xDrive18d als X2 xDrive18d voortaan altijd een achttraps Steptronic-automaat hebben, een transmissie die ook in de 20d en 26d dienstdoet.

BMW levert in totaal vier verschillende automaten in de X1 en X2. Zo heeft plug-in hybride xDrive25e een zestraps automaat, levert BMW een zeventraps automaat in onder meer de sDrive18i, sDrive20i en sDrive16d, is er een achttraps Steptronic-transmissie voor de bijvoorbeeld de reeds genoemde xDrive18d's en een achttraps Steptronic Sport-automaat met schakelflippers voor de M35i. Die Steptronic Sport-automaat is als optie ook in andere versies beschikbaar.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.