BMW presenteert M Performance Parts Concept

Lichtgewicht uithangbord

BMW M Performance Parts Concept
BMW M Performance Parts ConceptBMW M Performance Parts ConceptBMW M Performance Parts ConceptBMW M Performance Parts ConceptBMW M Performance Parts ConceptBMW M Performance Parts ConceptBMW M Performance Parts Concept
BMW schuift zonder enige aankondiging vooraf de M Performance Parts Concept naar voren, een met M Performance Parts volgehangen M2 Coupé die meer dan zestig kilo lichter is dan het origineel.

Het gebeurt zelden dat een merk een studiemodel presenteert zonder vooraf een ellenlange teasercampagne te voeren. BMW presenteert echter zonder enige aankondiging vooraf deze M Performance Parts Concept, een studiemodel dat in feite als uithangbord dient van de M Performance-catalogus.

De M Performance Parts Concept is een op de M2 Coupé gebaseerd studiemodel dat in de kleur Frozen Black is uitgevoerd. Her en der komen we goudkleurige accenten tegen. BMW is fanatiek tekeer gegaan met het toepassen van uit koolstofvezel vervaardigde onderdelen, een bezigheid die voor een gewichtsreductie van meer dan 60 kilo zorgt ten opzichte van een reguliere M2 Coupé.

Vanbinnen is de M Performance Parts Concept rijkelijk voorzien van alcantara en - je raadt het al - koolstofvezel. Net als de koets wordt ook het binnenste van de auto her en der versierd met goudkleurige details. Niet alleen de grille is van het lichtgewicht materiaal gemaakt, ook de motorkap en de spatborden zijn van koolstofvezel. Al deze onderdelen zijn straks overigens ook gewoon te bestellen. Sterker nog, praktisch alle uiterlijke aankleding is straks te vinden in de M Performance-orderboeken. Dat geldt dus ook voor het uit koolstofvezel opgetrokken dak met transparante coating, al moet je er wel tot maart 2019 op wachten. Het dak zorgt voor een gewichtsreductie van zo'n zes kilo, de koolstofvezel achterklep brengt het gewicht met vijf kilo verder omlaag. De speciale, tevens van carbon gemaakte, diffuser zorgt voor een gewichtsverlies van een halve kilo. En een speciale lichtgewicht achterbank schraapt nog eens 13 kilo van het totaalgewicht.

Uiteraard staat de M Performance Parts Concept op een M Performance-onderstel, een set veren die de auto 2 centimeter dichter tegen het asfalt leggen. BMW spreekt verder van M Performance-remmen en een accu die 14 kilo (!) minder in de schaal legt dan het standaardexemplaar. De M Performance Parts Concept is vanaf vandaag te zien tijdens het Goodwood Festival of Speed.

PRIVATE LEASE BMW 2-serie

Alphabet
BMW 218i Gran Coupé Business Edition (4D/7A)
€ 699
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.