BMW presenteert Concept 4

Voorbode op 4-serie én i4

BMW Concept 4
BMW Concept 4BMW Concept 4BMW Concept 4BMW Concept 4BMW Concept 4BMW Concept 4BMW Concept 4BMW Concept 4BMW Concept 4BMW Concept 4BMW Concept 4BMW Concept 4BMW Concept 4BMW Concept 4BMW Concept 4BMW Concept 4

BMW kiest de IAA van Frankfurt uit als podium om de Concept 4 te presenteren, een splinternieuw studiemodel waarmee het merk vooruitblikt op - je raadt het al - de nieuwe 4-serie. Daarnaast vervult het studiemodel een tweede functie. Hij dient namelijk ook als voorbode op... de i4!

Het is oktober 2018 als BMW de huidige generatie van de 3-serie presenteert. Een nieuwe generatie 3-serie vraagt natuurlijk om een volledig nieuwe 4-serie en met deze Concept 4 geeft BMW een duidelijk signaal af: zo moet hij ongeveer worden. Daarbij dient de auto volgens BMW als 'basis' voor de in 2021 op de markt te brengen i4.

De Concept 4 heeft de relatief rechtopstaande grille die we van meer recente BMW's kennen. Volgens BMW is de vorm van de grille deze keer geïnspireerd op die van auto's als de 328 en 3.0. CSi. Op dit studiemodel zijn de nieren in elk geval ontzettend groot uitgevallen en daar moet je van houden. De auto heeft een opvallend dunne raampartij, fors aangezette achterste wielkasten en een over het algemeen vrij gelikte lijn. De Forbidden Red gespoten concept-car heeft aan de achterzijde de kenmerkende L-vormige verlichting die BMW op zijn coupémodellen toepast. Het bumperwerk rondom is voorzien van opvallend scherpe vouwen en hoeken. BMW heeft de neiging zijn productiemodellen sterk te laten lijken op de concept-car die eraan voorafging. Ga er dus maar van uit dat de straks definitieve productieversie van de nieuwe 4-serie zeer sterke overeenkomsten vertoont met deze Concept 4. Het interieur houdt BMW nog even onder de pet, maar we mikken erop dat die werkplek niet sterk afwijkt van die van de huidige 3-serie.

Informatie over de afmetingen van de auto en over de techniek die zich onder de kap schuilhoudt, vermeldt BMW niet. De Concept 4 dient dan ook vooral als designtechnische voorbode.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum