BMW M4 Competition xDrive Cabrio heeft prijs

Krap 9.000 euro duurder dan Coupé

BMW M4 Cabrio
BMW M4 CabrioBMW M4 CabrioBMW M4 CabrioBMW M4 CabrioBMW M4 CabrioBMW M4 Cabrio

De nieuwe BMW M4 Cabrio werd eerder deze week gepresenteerd, direct als Competition met M xDrive-vierwielaandrijving. Nu is de prijs van de M4 Cabrio bekend.

De nieuwe BMW M4 is als Cabrio vooralsnog enkel als de extra heftige Competition M xDrive gepresenteerd. Dat betekent dat je niet alleen de 510 pk sterke versie van de 3.0 zes-in-lijn biturbo krijgt, maar ook de speciaal door BMW M ontwikkelde vierwielaandrijving. De open M4 weet mede door zijn stoffen dak het extra gewicht ten opzichte van de dichte variant beperkt te houden en heeft daardoor slechts twee tienden langer nodig om vanuit stilstand naar 100 km/h te schieten. In 3,7 seconden is het al voor elkaar.

Voor de prestaties hoef je hem dus niet te laten staan ten opzichte van de M4 Competition Coupé, al moet je wel wat dieper in de buidel tasten. De BMW M4 Competition Cabrio heeft namelijk een prijs van €144.040. Daarmee is hij een krappe €9.000 duurder dan zijn Coupé-equivalent, die minstens €135.613 kost. Overigens profiteert de staatskas goed mee, want voor elke verkochte M4 Cabrio gaat er €87.100 aan bpm in. De M4 Cabrio staat eind juli in de Nederlandse showroom. Het is nog niet bekend of er ook mildere versies komen, maar dat is zeker niet ondenkbaar. Ter illustratie: de reguliere BMW M4 Coupé kost minstens €124.291, dus grof gezegd zou de vanafprijs van de M4 Cabrio nog zo'n €11.000 kunnen zakken als er een 480 pk sterke versie met enkel achterwielaandrijving komt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.