BMW M2 is onderweg

De (potentieel) ultieme BMW

Spyshots BMW M2
Spyshots BMW M2Spyshots BMW M2Spyshots BMW M2Spyshots BMW M2Spyshots BMW M2

Met de nieuwe BMW 2-serie laat het merk uit München zien dat het temidden van een zee van al dan niet elektrische cross-overs heus nog wel oog heeft voor de traditionele liefhebber. Nu is het wachten op topversie BMW M2, die zich vandaag voor de tweede keer laat zien.

Een tweedeurs coupé, achterwielaandrijving en – bij de goede versies – een zescilinder achter een relatief bescheiden grille: het is nog altijd hoe een échte BMW volgens sommigen moet zijn. Met de nieuwe 2-serie komt zo’n liefhebber al aardig in de buurt, al heeft de M240i voorlopig altijd vierwielaandrijving en een automaat. Het wachten is dan ook op de M2, de nog snellere range-topper die als opvolger van de eerdere M2 en 1 M Coupé met héél hoge verwachtingen te maken heeft.

Die BMW M2 laat zich nu nogmaals zien. Dat het een M2 betreft, is eenvoudig te zien. De auto is heel breed en beschikt over de vier uitlaten die we ook op de M3 en M4 aantreffen. De verwachting is dat de M2 ook over de motor van die modellen beschikt, zij het in een iets minder krachtige vorm. Reken op een waarde tussen de 410 en 450 pk, respectievelijk het vermogen van de uitgaande M2 Competition en M2 CS.

BMW levert de standaarduitvoering van de grotere en zwaardere M3 en M4 ook gewoon met achterwielaandrijving en een handbak, dus alles wijst erop dat deze configuratie ook bij de M2 leverbaar wordt. Reken naast een standaard M2 ook weer op een Competition, die uiteraard nog meer vermogen heeft.

PRIVATE LEASE BMW 2-serie

Alphabet
BMW 218i Gran Coupé Business Edition (4D/7A)
€ 799
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.