BMW M kleedt X4 en X3 verder aan

BMW M kleedt X4 en X3 verder aan
De gloednieuwe BMW X4 en de gefacelifte X3 zijn niet beschikbaar als M-uitvoering, maar BMW presenteert op de Essen Motor Show wel een extra dik aankledingspakket voor de SUV's.

In tegenstelling tot hun grote broers, de X5 en X6, hebben de X3 en X4 geen M-label-topuitvoering. Verder dan de 35i- en 35d-motoriseringen gaan ze niet. Om beide modellen er toch extra potent uit te laten zien, presenteert BMW op de Essen Motor Show een reeks M Performance-onderdelen voor de achtergestelde kindjes.

Beide modellen kunnen een zwarte grille verwachten, evenals koolstofvezel spiegelkappen, racestrepen en 21-inch lichtmetalen wielen. Alleen voor de X4 wordt ook een spoiler gepresenteerd. Het interieur van beide auto's kan worden verrijkt met een koolstofvezel pook, een sportstuur van alcantara, roestvrijstalen pedalen en andere bodemmatten.

De 3,0-liter zes-in-lijndiesel krijgt, als enige motor, ook een kleine upgrade. Hij krijgt er 27 pk bij, waarmee het totale vermogen uitkomt op 282 pk, het koppel is 600 Nm. Daarmee sprint de X3 in 5,6 seconden naar 100 km/h, terwijl de X4 een tiende van een seconde sneller is.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.