BMW-inductielaadsysteem heeft prijs

Draadloos een plug-inhybride laden

BMW inductielaadsysteem Wireless Charging
BMW heeft een primeur te pakken: je kunt binnenkort een plug-in hybride auto opladen zonder de auto aan de stekker te hangen. Het inductielaadsysteem heeft nu een prijs. In juli start de productie van het systeem.

'BMW Wireless Charging' is een optie voor de BMW 530e iPerformance en zal eerst in Duitsland leverbaar zijn. Daarna rolt BMW het systeem uit bij de dealers in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Japan, China en ons eigen land. Het systeem bestaat uit twee onderdelen: de GroundPad, die in bijvoorbeeld de garage kan worden geïnstalleerd, en een 'CarPad' onder de auto die de elektriciteit opvangt. De prijs van dit alles: € 3.330 (CarPad: € 950, GroundPad € 2.380).

Tussen de component op de auto en de grond zit een afstand van ongeveer acht centimeter. De GroundPad wekt een magnetisch veld op en in de CarPad ontstaat een elektrische stroom die de accu van de auto oplaadt. Door een capaciteit van 3,2 kW is de accu van een 5-serie in ongeveer drieënhalf uur opgeladen. BMW begint in juli met de productie van het systeem.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (80) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.