BMW 218i is nieuwe instapper met driecilinder

BMW 218i is nieuwe instapper met driecilinder
BMW 218i is nieuwe instapper met driecilinderBMW 218i is nieuwe instapper met driecilinderBMW 218i is nieuwe instapper met driecilinderBMW 218i is nieuwe instapper met driecilinderBMW 218i is nieuwe instapper met driecilinderBMW 218i is nieuwe instapper met driecilinderBMW 218i is nieuwe instapper met driecilinder
De BMW 2-serie heeft een nieuw instapmodel. En het is niet zomaar een motorisering; deze 218i is de eerste met een driecilinder onder de kap.

De 1,5-liter drecilinder turbomotor uit de 218i kennen we al uit de 2-serie Active Tourer en de Mini Cooper. Het blok is goed voor 136 pk en 220 Nm. De sprint naar 100 km/h kost 8,8 seconden en de topsnelheid is 212 km/h.

De 218i heeft de beschikking over een doorontwikkelde versie van de bestaande, handgeschakelde zesbak. Hierdoor is het gemiddeld verbruik van de zuinigste versie 5,1 l/100 km.

BMW belooft dat rijden in de 218i 'een extra sportieve dimensie krijgt', doordat de motor - in tegenstelling tot in de 2-serie Active Tourer - is geplaatst in de lengterichting. Hierdoor is de gewichtsverdeling beter, aldus het merk.

Ander nieuws is de introductie van de 220d xDrive. Deze versie heeft de bekende 2,0-liter turbodiesel met 190 pk en 400 Nm onder de kap, maar verdeelt de aandrijfkrachten over alle vier de wielen. De sprint naar 100 km/h kost 6,8 seconden en het gemiddeld verbruik van de zuinigste versie is 4,3 l/100 km.

Ook de diverse Lines zijn op de schop gegaan: BMW biedt nu vier verschillende uitmonsteringen aan. Het gaat om de Model Essential, Model Sport, Model Luxury en Model M Sport.

De Model Essential biedt zaken als cruise control met automatische remfunctie en Park Distance Control. De Model Luxury heeft onder meer een andere grille (elf spijlen per nier), chroom op het exterieur en afwerking met leer en hout vanbinnen.

De Model Sport heeft ook een andere grille (acht spijlen per nier), sportstoelen, Driving Experience Control met Sport+-modus en glanzende zwarte spiegelkappen.

De topversie is de Model M Sport met een 10 mm verlaagd sportonderstel, 17-inch M Sport-lichtmetaal en een M Aerodynamic-pakket met vergrote luchtinlaten en sideskirts.

De importeur maakt de Nederlandse prijzen van de nieuwe versies en uitmonsteringen binnenkort bekend.

PRIVATE LEASE BMW 2-serie

Alphabet
BMW 218i Gran Coupé Business Edition (4D/7A)
€ 699
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (102) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.