Binnenkort aangescherpte Lamborghini Aventador

Design grijpt terug op iconische voorgangers

Lamborghini Aventador '730'
Lamborghini Aventador '730'Lamborghini Aventador '730'Lamborghini Aventador '730'Lamborghini Aventador '730'Lamborghini Aventador '730'Lamborghini Aventador '730'
Lamborghini houdt er al jaren de gewoonte op na om modellen gedurende hun levensloop steeds verder te laten evolueren. Voor de Aventador is de update inmiddels nabij, getuige deze spionagebeelden.

De Countach, de Diablo, de Murciélago… allemaal ontvingen ze één of meerdere updates waarbij het vermogen werd opgekrikt en het design aangescherpt. Ook de kleinere Gallardo moest eraan geloven toen de LP560-4 kwam.

De even grote als extreme Aventador is alweer sinds 2011 onder ons en dus wordt ook dit icoon onderworpen aan wat je oneerbiedig een facelift zou kunnen noemen. Zowel de voor- als achterbumper lijkt er een laag bij te krijgen, waardoor met name de kont van de auto wat aan de aloude Diablo doet denken. Ook de enorme luchthappers op het achterdek lijken sterk op de exemplaren van die auto en zagen we voorheen niet terug op de Aventador. Overigens lijkt het op deze foto's om een roadster te gaan,

Lamborghini ontkomt er in dit topsegment der supercars niet aan om nóg meer vermogen uit de enorme V12 te persen. Waar de Aventador tot op heden 700 pk levert zal dat vanaf volgend jaar waarschijnlijk zo'n 730 pk zijn. Dat aantal ligt voor de hand omdat de huidige SV-versie het tot 750 pk schopt en het niet logisch lijkt om de nieuwe 'burgerversie' sneller te maken dan die extra sportieve hardcorevariant.

Video

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum