Bijpuntsessie Land Rover Freelander

Land Rover Freelander 2011
Land Rover staat op het punt de Freelander een opknapbeurt te geven. Onze spionagefotograaf betrapte een afgeplakt exemplaar van de compacte SUV op Britse wegen.
De Land Rover Freelander is in de zomer van 2006 voor het eerst getoond, in 2007 kwam de compacte premium SUV op de markt. Toen was de concurrentie nog niet zo groot. BMW had de X3, maar de Audi Q5, de Mercedes GLK en de Volvo XC60 waren nog in ontwikkeling. Land Rover komt met nieuwe koplampen, een gewijzigde grille, andere bumpers. De opfrisbeurt voor de Discovery, de Range Rover Sport en de Range Rover vond bijna een jaar geleden plaats, dit jaar is het dus de beurt aan de Freelander. Of er motorische wijzigingen op stapel staan is nog niet bekend. Wel gebruikt Land Rover een 3.2 zes-in-lijn, een krachtbron van Volvo. En de 2.2 TD4 is een Ford/PSA-krachtbron. Dat laatste concern heeft net de 2.0 diesel vernieuwd, die levert voortaan 163 pk en zou daarmee geschikt zijn voor de vernieuwde Land Rover Freelander. Maar dat is speculatie, voorlopig is er nog niets over eventuele motorwijzigingen bekend.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.