'Bentley- en Lambo-SUV's in de ijskast'

'Bentley- en Lambo-SUV's in de ijskast'
Als het aan moeder Volkswagen ligt, wordt de komst van de SUV's van Lamborghini en Bentley nog even uitgesteld.

Dat meldt Automotive News Europe op basis van bronnen binnen het concern. Volkswagen zou willen wachten met grote investeringen in de Lamborghini Urus en de Bentley EXP 9 F om geld vrij te houden voor het moederconcern. Dit met de Europese crisis in het achterhoofd, die ook bij de Volkswagen Groep z'n sporen begint na te laten in de vorm van lagere afzet dan gepland - 300.000 auto's minder dan de verwachte 9,7 miljoen in 2012. Da's overigens nog steeds een flinke plus ten opzichte van de 8,5 miljoen auto's van 2011 dus zo dramatisch is het allemaal niet.

Onderzoeksbureau IHS Automotive verwacht dat de hoge prijs, sterke concurrentie en een relatief klein koperspubliek een groot succes van de SUV's van Bentley en Lamborghini in de weg zullen staan. IHS verwacht voor de Bentley EXP 9 F, die eind 2014 (in aangepaste vorm) in productie zou moeten gaan volgens de oorspronkelijke planning, een jaarafzet van minder dan 4.000 stuks in 2016. De Urus zou uitkomen op zo'n 2.400 exemplaren in 2018. "Het zal moeilijk worden deze modellen om te toveren in duurzame business cases", zegt een analist van IHS Automotive. Op 23 november wordt er bij Volkswagen een knoop doorgehakt over de planning rondom de twee super-SUV's.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.