Bentley Continental-familie compleet

Bentley Continental GTC

Bentley Continental GTC
Bentley Continental GTCBentley Continental GTCBentley Continental GTCBentley Continental GTCBentley Continental GTCBentley Continental GTC
Bentley geeft de eerste informatie vrij over de Contintental GTC, de cabrioletvariant van de Continental-serie. Daarmee is deze familie compleet.
Bentley geeft de eerste informatie vrij over de Contintental GTC, de cabrioletvariant van de Continental-serie. Daarmee is deze familie compleet.
Na de tweedeurs Continental GT, die sinds 2003 op de markt is, en de vierdeurs Continental Flying Spur, waarvan de eerste exemplaren nu worden afgeleverd, is de GTC het laatste model uit de Continental-reeks. Ook deze cabrio is getekend door de Belg Dirk van Braeckel. Deze generatie Bentley's gebruikt dezelfde basis als de Volkswagen Phaeton en zijn voorzien van de W12 motor van VW maar dan voorzien van twee turbo's: wat het vermogen brengt op 560 pk.

Net als de onlangs gepresenteerde Bentley Azure, heeft ook de Continental GTC een stoffen dak en niet een stalen vouwdak, zoals de laatste mode voorschrijft. Bentley heeft vertrouwen in de constructie van het dak want de topsnelheid is niet begrensd en ligt op 309 km/u; fractioneel minder dan zijn dichte broers. Zelfs met het dak in opgevouwde toestand belooft Bentley 'als er efficiënt wordt ingeladen' bagageruimte voor zowel de voor- als achterpassagiers.

"De Bentley Azure is bedoeld voor klanten die zoeken naar glamour en absolute chic. De Continental GTC is er voor mensen die geven op prestaties, stijl en de rijbeleving van de Continental GT aangevuld met het plezier van open rijden. Met de GTC willen we mensen trekken die alleen cabriolets kopen. Voor Bentley-eigenaren is de GTC een logische stap naar een volgende auto," aldus Franz-Josef Paefgen, directeur van Bentley.

Eind 2006 start de verkoop van de Continental GTC; importeur Hessing laat weten al drie orders voor de auto in portefeuille te hebben.

Gerelateerde forumtopics