Bentley Arnage cabrio in productie

Bentley Arnage cabrio in productie
Bentley Arnage cabrio in productieBentley Arnage cabrio in productieBentley Arnage cabrio in productieBentley Arnage cabrio in productieBentley Arnage cabrio in productieBentley Arnage cabrio in productieBentley Arnage cabrio in productieBentley Arnage cabrio in productieBentley Arnage cabrio in productie
Aan zoiets banaals als het begrip cabriolet doen ze bij Bentley natuurlijk niet. Vandaar dat de dakloze Arnage 'Drophead Coupé' is gedoopt. In de lente van 2006 worden de eerste auto's afgeleverd.
Aan zoiets banaals als het begrip cabriolet doen ze bij Bentley natuurlijk niet. Vandaar dat de dakloze Arnage 'Drophead Coupé' is gedoopt. In de lente van 2006 worden de eerste auto's afgeleverd.  De Bentley Arnage Drophead Coupé was voor het eerst te zien als concept car op de Los Angeles Motor Show in januari van dit jaar. Volgens Bentley waren de reacties toen meteen zo enthousiast dat is besloten de auto in productie te nemen. In de lente van 2006 zullen de eerste exemplaren op de weg verschijnen. De Arnage Drophead coupé is de directe opvolger van de Azure, die van 1997 tot 2003 in productie was. Sinds Bentley in 1998 eigendom werd van Volkswagen, is de cabrio het vierde nieuwe model dat in productie gaat; daartoe wordt ook het gefacelifte model van de Arnage gerekend.
De motor die leverbaar is voor de Drophead coupé is dezelfde als uit de Arnage T. Dat betekent er een 6,75-liter V8 met een vermogen van 450 pk in het vooronder ligt. Het maximale koppel bedraagt 875 Nm. Het dak wordt uiteraard bediend met een knop op het dashboard. Binnen dertig seconden gaat de Bentley van dicht naar open of andersom.
Verdere details en de prijzen worden bekendgemaakt als de productiestart van de Drophead Coupé nadert.