Jaar wachten op Arnage-opvolger

Bentley Arnage Final Series
In september staakt Bentley de productie van de Arnage. Pas een jaar later verwachten we de opvolger. Die wordt hoger in de markt gezet – al klinkt dat misschien wat vreemd bij één van de duurste modellen in de prijslijst.
De productie van de Bentley Arnage stopt in september. Daarna duurt het een jaar voordat de opvolger van de duurste modelreeks van Bentley klaar staat. Daar zullen ze in Crewe niet erg rouwig om zijn omdat het in deze barre tijden moeilijk genoeg is om deze extreme auto aan de man te brengen. Volgens de officiële lezing is de productiestop echter zo vroeg om 'een duidelijke streep onder de Arnage te trekken en het nieuwe model helemaal vrij baan te geven'. De nieuwe Arnage wordt een maatje groter dan het huidige model. Daarmee loopt hij helemaal in de pas met de Rolls-Royce Phantom en de modellen van Maybach. De nieuwe Bentley wordt gebouwd op het modulaire platform dat Audi ook voor de nieuwe A8 gaat gebruiken. De speculatie over het motorenaanbod van het nieuwe vlaggenschip van Bentley is al begonnen. De klassieke 6,75-liter V8 maakt zeker weten zijn opwachting. Volkswagen heeft namelijk aangegeven dat die de komende tien jaar nog aan de emissie-eisen kan voldoen. Vervolgens is er de W16 van Bugatti. Die is op de nominatie gezet, maar al weer ontkend door Bentley zelf. Dat geldt ook voor de V12 TDI uit de Audi Q7.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.