Baby-Rolls in het najaar

Baby-Rolls in het najaar
De eerste glimp van het kleine model van Rolls-Royce kunnen we het komende najaar verwachten tijdens de IAA in Frankfurt. Waarschijnlijk wordt daar een concept car onthuld.
De eerste glimp van het kleine model van Rolls-Royce kunnen we het komende najaar verwachten tijdens de IAA in Frankfurt. Waarschijnlijk wordt daar een concept car onthuld. Al eerder meldden we dat Rolls-Royce een kleiner model in het vat heeft zitten. De ontwikkelingen rond die auto gaan sneller dan verwacht. Volgens de geruchten zal op de IAA in Frankfurt een concept car staan van het kleine model. Dee baby-Rolls wordt in grote lijnen een afgeslankte versie van de Phantom. In 2007 moet het model in productie gaan.
Voor de naam van de kleine Rolls grijpt het merk waarschijnlijk terug op een naam uit het verleden. Concrete aanwijzingen daarvoor zijn er echter nog niet. Een groot verschil met de Phantom zal zijn dat de naar achter openslaande achterportieren – de zogeheten zelfmoorddeuren – voor het nieuwe model zullen komen te vervallen. Het chassis zal van aluminium zijn en de auto zal zijn voorzien van luchtvering. Voor de motorisering komt de 4,4-liter V8 van BMW in aanmerking. Rolls-Royce wil met een kleiner model de concurrentie aangaan met de nieuwe Bentley Continental Flying Spur.
Als het nieuwe model in productie is, heeft Rolls-Royce 3 auto's in het programma. Binnen afzienbare tijd wordt namelijk ook een cabriolet-versie van de Phantom verwacht.