AutoWeek-lezer spot: budget-Ford Ka

Ford Ka spyshot (foto Antonio Ledda)
Ford presenteerde in juni de Ka+, een 'rationeel' model dat tussen het A- en B-segment in zweeft. AutoWeek-lezer Antonio Ledda kwam 'm volledig bestickerd tegen in het Belgische Hasselt.

In juni liet Ford ons de Ka+ zien, een model in het straatje van de Mitsubishi Space Star; in principe bedoeld voor de zogenaamde groeimarkten maar hij komt toch ook naar Europa. In het geval van de Ford, die momenteel proefrondjes draait in België (waar zich ook de testfaciliteiten van het merk bevinden) wordt momenteel bekeken in welke landen de Ka+ zal worden aangeboden.

"Je moet de Ka+ zien als een rationeel model met een lage prijsstelling. De auto komt sowieso naar Europa, maar de vraag is nog in welke landen we 'm gaan aanbieden", aldus de woordvoerder van Ford Nederland. "De exacte specificaties zijn ons nog niet bekend, dus we kunnen nog niet zeggen of we 'm ook bij ons gaan aanbieden. Dat zal afhankelijk zijn van onder andere de uitstoot, waar de prijs mede op is gebaseerd."

Ook wat betreft de naam moet nog een knoop worden doorgehakt. 'Onze' Ka blijft waarschijnlijk gewoon zo heten, de budgetversie zal in dat geval dus een andere naam moeten krijgen. Ka+ dekt de lading in elk geval niet omdat de nieuwkomer, die vorig jaar oktober ook al eens werd gespot, juist ónder de bestaande Ka wordt gepositioneerd. We verwachten de auto niet eerder dan halverwege 2015 op de markt in Europa.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.