Autoverkopen februari: de achterblijvers

In de marge van het bestaan

Mazda MX-30

De Nederlandse autoverkopen klommen in februari voor het eerst sinds meer dan een half jaar uit de rode cijfers. Kia's Picanto ging met 2.500 verkochte exemplaren aan kop, maar in dit artikel richten we ons op de auto's die aan de andere kant van het successpectrum opereren en waarvan er precies 2.499 stuks minder zijn verkocht dan van de absolute nummer één.

Kia's altijd populaire Picanto wist in februari zijn veelal nog beter verkopende broer Niro van de verkooptroon te stoten. In februari werden maar liefst 2.500 nieuwe Picanto's op kenteken gezet, een aantal waar andere modellen slechts van kunnen dromen. Natuurlijk zijn er auto's waarvan er geen enkel exemplaar aan de man is gebracht, evenals er modellen zijn waarvan er slechts enkele op kenteken zijn gezet. In dit artikel richten we ons op de einzelgängers, modellen die met één enkel verkocht exemplaar in februari in de absolute marge van het automobiele bestaan opereerden.

Het mag natuurlijk geen verrassing heten dat er tussen de modellen waarvan er in februari slechts één nieuw exemplaar  is geregistreerd exoten zitten als de Aston Martin Vantage, de Ferrari SF90, de Mercedes-AMG GT en de Rolls-Royce Cullinan. Toch zijn er ook minder exclusieve auto's waarvan er in februari slechts één exemplaar de showrooms verliet. Twee daarvan springen er omwille van hun volledig elektrische aandrijflijn en de nog beschikbare SEPP-subsidie uit: de Honda E en de Mazda MX-30. Toevalligerwijs zijn dat beide ietwat eigenwijs vormgegeven EV's met een niet al te grote actieradius.

Ook de elektrische Jaguar I-Pace wist in februari slechts één koper naar de showroom te lokken. Een uitschieter aan de andere kant van het spectrum: de Toyota Land Cruiser! Dat is niet de enige Toyota die in februari het hart van een enkeling wist te veroveren. Zo ging er ook één Supra over de spreekwoordelijke toonbank. We blijven nog even in de Japanse hoek, want ook de Lexus LC en de Subaru XV wisten slechts één klant voor zich te winnen. De nieuwe eigenaren van het onderstaande rijtje niet bepaald voor de hand liggende modellen kunnen we alleen maar bejubelen. Ga vooral voor waar jij zelf blij van wordt!

Alpine A1101
Aston Martin Vantage1
Honda E1
Hyundai Nexo1
Ferrari Portofino1
Ferrari SF901
Jaguar F-type1
Jaguar I-Pace1
Lexus LC1
Maserati Levante1
Mazda MX-301
Mercedes-Benz Citan1
Mercedes-AMG GT1
Rolls-Royce Cullinan1
Subaru XV1
Toyota Land Cruiser1
Toyota Supra1

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.