Autosalon van Brussel toch afgelast

Onzekerheid rondom coronavirus

Tesla Brussel

De Autosalon van Brussel van 2022 wordt afgelast, laat organisator Febiac weten in een statement. Met de huidige situatie rondom het coronavirus kan de organisatie het verwachte aantal bezoekers naar eigen zeggen niet verwelkomen.

Het wankelde al een tijdje rondom de Autosalon van Brussel. Eind september leek het er nog op dat de beurs door kon gaan ondanks het afhaken van enkele grote partijen als de Belgische Volkswagen-importeur D'Ieteren. Sinds dat laatste bericht is de situatie rondom het coronavirus alleen dusdanig veranderd dat de organisatie nu geen ruimte meer ziet voor de beurs. De Autosalon van 2022 wordt daarom 'verplaatst naar alle concessiehouders in het land'. Dat betekent zoveel als: wil je een auto bekijken, dan moet je naar de merkdealer gaan. Daarnaast komt de Febiac op termijn met een digitaal platform, AskOTO, waar automobilisten en motorrijders vragen kunnen stellen.

Of de Autosalon van Brussel in 2023 wél doorgaat, valt nog te bezien. Het is nu het tweede jaar op rij dat de beurs niet door kan gaan en de toekomst van de beurs was al niet bepaald rooskleurig. Niet alleen D'Ieteren haakte namelijk af, ook Stellantis twijfelde over aanwezigheid op de beurs. Met het wegvallen van die twee namen zou het beursaanbod behoorlijk slinken. Overigens is de Autosalon van Brussel niet de enige beurs die in 2022 afgeblazen wordt: de Autosalon van Genève kan eveneens geen doorgang vinden.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.