Autosalon van Brussel 'klaar voor 2021'

Eindelijk weer een autobeurs?

Autosalon van Brussel 2014

2020 gaat de boeken in als een vrijwel compleet van autobeurzen verstoken jaar, maar 2021 begint (hopelijk) meteen al anders. Het Autosalon van Brussel is er klaar voor om gewoon de deuren te openen.

Vanwege de corona-uitbraak en de daarop volgende maatregelen, zagen wereldwijd tal van autoshows zich genoodzaakt om het evenement uit te stellen of af te gelasten. Het Autosalon van Brussel was dit jaar achteraf gezien één van de laatste shows waar er nog 'geen vuiltje aan de lucht was'. Vooralsnog mag je wederom januari aankruisen als 'beursmaand', aangezien men in Brussel gewoon rekent op doorgang van de show.

Het Salon, ook bekend als de Brussels Motor Show, vindt - als alles meezit - van 15 tot 24 januari 2021 plaats in de Belgische hoofdstad. De organisatie zegt volop de tijd te hebben gehad om te werken aan manieren om de autobeurs door te laten gaan. "We hebben een reeks scenario’s ontwikkeld om de succesvolle organisatie van de Brussels Motor Show in januari 2021 te verzekeren. Elk van deze scenario’s is vanzelfsprekend opgebouwd rond de talrijke regels die tot doel hebben de verspreiding van het covid-19 virus tegen te gaan en hoe strikt deze regels zijn”, verklaart de organisatie.

Momenteel legt men de genoemde scenario's voor aan onder meer de locatie, Brussels Expo, de burgemeester en de verschillende betrokken Belgische ministers. De overtuiging lijkt er volop te zijn dat één van die scenario's kan worden uitgewerkt. "Onze verschillende scenario’s worden aan de leden van het organiserende Saloncomité voorgesteld, waarna we samen een beslissing nemen over de richting die moet worden gekozen voor een goed verloop van de Brussels Motor Show 2021.” Uiteraard rekent de organisatie niet op een vergelijkbaar bezoekersaantal als dit jaar. Een half miljoen mensen bezochten in januari de autoshow.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.