Autodeeldienst Car2Go stilgelegd in Californië

Grote hack de boosdoener?

3456c4f7f0650a77b874d674ab3e09e0

Californische gebruikers van de autodeeldienst Car2Go zijn voorlopig op andere vervoermiddelen aangewezen. De dienst is in de Amerikaanse stad namelijk uit de lucht gehaald.

“Temporary Service Pause” komt met een groot lettertype in beeld wanneer lokale gebruikers de bijpassende app openen. De autodeeldienst verontschuldigt zich, maar komt nog niet met een officiële uitleg over de tijdelijke pauze. CBS Chicago heeft echter wel een idee. Op zijn website schrijft het nieuwsmedium dat afgelopen week in één klap honderd Car2Go’s zijn ontvreemd, waarna de witte autootjes voor criminele doeleinden zijn gebruikt. Tv-reporter Brad Edwards tweet dat het om een grote ‘hack’ van de mobiele applicatie gaat. Hij zegt dat vooralsnog 12 mensen zijn opgepakt voor de misdaad.

Ook het Amerikaanse Automotive News deelde op Twitter het bericht dat Car2Go tijdelijk uit de Californische lucht is gehaald vanwege een hack. In een reactie op die tweet geeft Car2Go een minimale verklaring. “We zijn niet gehackt. Het gaat om een plaatselijk voorval waar we momenteel met de wetshandhavers naar kijken. Onze persoonlijke of vertrouwelijke informatie is niet in gevaar gebracht."

In alle andere steden, zoals Amsterdam en Berlijn, hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken. Daar is niks aan de hand.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.