Audi voert investeringen op

Audi voert investeringen op
Audi investeert de komende vijf jaar in totaal 24 miljard euro in nieuwe modellen, technologie en uitbreiding van de productie. Dat is 2 miljard euro meer dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Bijna 17 miljard euro van het totale investeringsbedrag wordt gereserveerd voor de ontwikkeling van nieuwe modellen, meldde de autofabrikant zaterdag. Audi is van plan het aantal modellen uit te breiden van vijftig naar zestig in 2020.

"Wij gaan flink investeren in innovatie op het gebied van elektrisch rijden, de toepassing van consumentenelektronica en lichtgewicht constructies'', zei topman Rupert Stadler in een verklaring.

Audi, onderdeel van Volkswagen, wil aan het eind van dit decennium wereldwijd de bestverkopende autoproducent zijn van luxe auto's. Die positie is nu nog in handen van het eveneens Duitse BMW.

Het gat tussen beide fabrikanten is al kleiner geworden. BMW verkocht in de eerste helft van dit jaar 42.600 meer auto's dan Audi. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verschil nog 54.600.

Audi verwacht dit jaar een recordaantal van meer dan 1,7 miljoen auto's te verkopen.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (98) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.